Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber, ülkede işyeri planlaması yapılmadığını, bu alanda bir standart oluşturmadığını kaydederek, “Ülke işyeri cehennemine dönüştürüldü. Her 10 kişiye bir işletme düşüyor, herkesin birbirini tükettiği bir ortam oluştu” dedi.

Kanber, bunun sonucunun sigortaların, kredi ve vergi borçlarının ödenememesi ve iflaslar olduğunu söyleyerek, bu sistemin “serbest piyasa” olarak nitelendirilmesini eleştirdi.

KTEZO'nun 10’uncu Olağan Genel Kurulu dün akşam yapıldı. Mali Genel Kurul olarak yapılan toplantıda, faaliyet ve mali raporlar görüşülüp oylandı.

Genel Kurul oda üyelerinin katılımıyla KTEZO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

GENEL KURULDA TANER AKCAN DA ANILDI

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, Oda Başkanı Mahmut Kanber, genel kuruldaki konuşmasına bir süre önce hayatını kaybeden Mesleki Eğitim Dairesi Eski Müdürü ve KTEZO yöneticilerinden Taner Akcan’ı anarak başladı.

Kanber, ülkede işyeri planlaması yapılmadığını, bu alanda bir standart oluşturmadığını kaydederek, “Ülke işyeri cehennemine dönüştürüldü. Her 10 kişiye bir işletme düşüyor, herkesin birbirini tükettiği bir ortam oluştu” dedi.

Bunun sonucunun sigortaların, kredi ve vergi borçlarının ödenememesi ve iflaslar olduğunu kaydeden Kanber, bu sistemin “serbest piyasa” olarak nitelendirilmesini eleştirdi.

Konuşmasında çıraklık ve yetişkin eğitimine de değinen Başkan Kanber, bir süre öncesine kadar ülkedeki nitelikli eleman ihtiyacının yurt dışından karşılandığını, ancak 6 yıldan bu yana sürdürdükleri çalışmalarla yüzlerce nitelikli elemanı Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi sayesinde ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, birçok meslek dalında yetişkin eğitimlerini yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

1464355844.jpg

TULGA

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise konuşmasında, odanın bugüne kadar birçok önemli işi başardığını, bundan sonrası için de hayata geçirmek üzere çalıştıkları birçok proje olduğunu söyledi.

Tulga, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

“Pek çok insan bu ülkede birçok işin başarılamayacağı, yapılamayacağı inancı içinde” diyen Tulga, “Kendi işimizi kendimizin görmesi dışında bir seçeneğimiz yok. Başarılamaz ruh halinden kurtulmak gerek” ifadesine yer verdi.

ÇIRAKLIK MERKEZİ’NİN ADI DEĞİŞİYOR...MERKEZİN ADINA TANER AKCAN’IN İSMİ EKLENİYOR

1 Ekim 2014 – 29 Şubat 2016 döneminin mali raporunu aklanmasının ardından Genel Kurul’da bazı kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve KTEZO işbirliğinde sürdürülen Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin isminin Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezi olarak değiştirilmesi de oy birliğiyle alınan kararlar arasında yer aldı.