Lefkoşa Merit Otel’de saat 09.00’da başlayacak seminer, 14 Ocak’a kadar devam edecek.2000 yılında ADFIMI üyeliğine kabul edilen KKTC Kalkınma Bankası, eğitim etkinlikleri işbirliği çerçevesinde uluslararası sempozyumlara 10. kez ev sahipliği yapıyor.

Kalkınma Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, üç gün sürecek seminere Türkiye, Bangaldeş, Irak, Sudan ve Azerbaycan’dan banka yöneticileri, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden akademisyenler, Merkez Bankası’ndan temsilci ve Kalkınma Bankası çalışanları  katılacak.

Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış, seminerle ilgili açıklamasında, bankacılık yönetiminde  başarılı olabilmek için riskleri iyi anlayarak, bankanın finansal tablosunu iyi analiz edebilmek gerektiğini söyledi. Kınış, “Bugünden geleceği doğru tahmin edebilmek çok önemlidir. İnanıyorum ki, farklı ülkelerden konuk edeceğimiz kalkınma bankası yöneticilerinin, bizlerle paylaşacakları bu alandaki deneyimleri  ve değerli akademisyenlerimizin katkılarıyla,  bu seminer çok faydalı ve etkili bir seminer olacaktır” dedi.