KKTC Londra Temsilciliği, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde piyano resitali düzenledi.

Londra Temsilciliği’nden verilen bilgiye göre, dün gerçekleştirilen piyano resitali, Londra Lauderdale House’ta yer aldı.

Kıbrıslı Türk piyanist Emre Öztek ve Harriet Stubbs tarafından verilen resitali, Türkiye Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile eşi Esra Bilgiç’in yanısıra diplomatlar, Konsey Başkanı Çetin Ramadan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yabancı konuk izledi.

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı himayelerinde düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen resital sonrası davetlilere Kıbrıs Türk mutfağından örneklerin sunulduğu bir resepsiyon da verildi.

Oya Tuncalı, Kıbrıslı Türk piyanist Emre Öztek ve Harriett Stubbs’ı tebrik ederek, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin başarılarından büyük gurur duyduklarını ve her alanda kendilerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Tuncalı, bu gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerle hem Kıbrıslı Türk değerlere sahip çıkarak onları takdir etmeyi, hem de Kıbrıs Türk toplumunun ve İngilizlerin her alandaki beraberliklerinin güzel örneklerini sergilemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Her platformda Kıbrıs Türkünün başarılarının seslendirilmesinin asıl görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Tuncalı, KKTC Londra Temsilciliği olarak bundan sonra da bu tür etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.