Temsilcilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, özveri, üstün gayret ve başarıyla yürütmüş olduğu hizmetleriyle, Londra’da yaşamakta olan Kıbrıs Türk toplumunun genç bireylerinin kendi dilleri ve kültürlerinden kopmaması için 27 yıldır ortaya koyduğu katkıları sebebiyle Gülten Emin Hasan’a teşekkür eden Büyükelçi Oya Tuncalı, ekonomik nedenlerle güzide bir okulun kapanmış olmasından duyduğu üzüntü duyduğunu dile getirerek, Türk okulların desteklenmesi için çağrıda bulundu.

Tuncalı, “insan ve vatan sevgisi ile yoğrulmuş gerçek bir eğitimcinin gönüllü olarak kendi zamanından ayırarak yürüttüğü bu çalışmalarının unutulmayacağını” da ifade ederek, Gülten Emin Hasan’a bundan sonraki yaşantısında sağlık ve mutluluk diledi.

Gülten Emin Hasan ise 1988 yılından beri Namık Kemal Türk Okulu başkanlığını büyük bir sevgi ve motivasyonla yürüttüğünü ve geçen 27 yılda karşılaştıkları çeşitli zorlukları aşarak uzun yıllar boyunca Londra’da yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna katkı koyabildikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

Gülten Emin Hasan ayrıca Büyükelçi Tuncalı’ya ve KKTC ve TC Eğitim Bakanlıklarına Türk Okullarına verdikleri desteklerinden ötürü teşekkür etti.