KKTC, İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen “Manchester Destinations the Holiday and Travel Show 2015” turizm fuarına katıldı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakanlık KKTC turizmini tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde İngiltere’nin Manchester kentinde 15 Ocak’ta başlayan ve 18 Ocak’ta sona erecek olan “Manchester Destinations the Holiday and Travel Show 2015” turizm fuarında tanıtılıyor.

Tüketicilere yönelik olan Fuarın 2014 yılında 60 bin kişi tarafından ziyaret edildiği anımsatılan açıklamada, ziyaretçilerin yaş ortalamasının 54 ve kişi başı yıllık ortalama tatil için yapılan harcama miktarlarının ise 3 bin 800 sterlin olduğuna işaret edildi. Katılımcıların ilk beş seyahat tercihinin şehir, kültür, deniz-plaj, gemi turları ve yürüyüş turizmi olduğu kaydedilen açıklamada Avrupa’nın tercihler arasında birinci sırada olduğu kaydedildi.

Londra Turizm Tanıtım Ofisi Koordinatörü Kadir Doruhan ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi personeli Ece Karabatak Yerebakan’ın görev yaptığı Fuarda, KKTC turizmiyle ilgili bilgi, 2015 yılında KKTC’de yapılacak önemli etkinlikleri içeren  ve Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden listelenen broşürler, karayolları haritası, kültür haritası, yürüyüş yolları broşürü, Kıbrıs Türk mutfağı broşürü ile kumaş heybe dağıtılıyor.

Fuara yerel halkın yanısıra, turizm profesyonellerinin de yoğun katılımı bekleniyor.

1-210.jpg