Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki KKTC Meclis heyetinin de katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı, İstanbul’da Hilton Bomonti Otel’de başladı.

Dönem başkanlığının TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e geçtiği İSİPAB toplantısının açılışına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak, konuşma yaptı.

Toplantı öncesinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber sabah kahvaltısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Askerov’la bir araya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, açılış konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi ve İslam ülkelerine Kıbrıs Türk halkına ilgi göstermeleri çağrısı yaptı.

Adada siyasi eşitliğe dayalı adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması dileğinde bulunan Çiçek, BM’nin bu yöndeki çabalarını desteklediklerini söyledi. Çiçek, Kıbrıslı Türklerin İslam ülkelerinden de destek beklediklerini belirtti.

Cemil Çiçek, Doğu Akdeniz’deki doğal kaynaklardan iki halkın eşit yararlanması gerektiğini kaydetti.

Çiçek, Kıbrıs Türk halkının, “Kıbrıs Türk Devleti” sıfatıyla İSİPAB toplantısında yer aldığına işaret ederek, Kıbrıs Türk halkının destek ve KKTC’de düzenlenecek etkinliklere İslam ülkelerinden katılım beklediğini söyledi.

Konferansın açılış konuşmalarında terör başta olmak üzere İslam ülkelerinin gündemindeki birçok konu irdelendi.

Siber başkanlığındaki Meclis heyetinde CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler yer alıyor.

1421839760.jpg

1421839761.jpg

1421839810.jpg

1421839811.jpg

1421839759.jpg