Taner Ulutaş

KKTC ekonomisinin röntgenini çeken, bankaların sağlıklı bankacılık yapmasının yanı sıra ekonomiye yön verme görevini üstlenen KKTC Merkez Bankası'nda yaşandığı iddia edilen olaylar hayret uyandırdı.

Merkez Bankas'ında görev yapan evli bir memur bayana bir üst düzey görevli tarafından yapıldığı iddia edilen taciz olayına banka çalışanları tarafından tepki gösterilirken, yaşandığı iddia edilen taciz olayı bankada büyük yankıya neden oldu.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, taciz olayının Maliye Bakanlığı'nın istediği bir evrakın arşivde araştırılırken yaşandığı öne sürülüyor. Maliye Bakanlığı'nın istediği evrak arşivde bulunamayınca evrakın bulunması için tacize uğradığı iddia edilen memurun bodrum kısmındaki arşiv bölümüne çağrıldığı iddia ediliyor.

Arşiv bölümüne gelen evli bayan memur ile üst düzey bir yöneticiyle yalnız kalınca üst düzey yöneticinin, "Burada bizi kimse görmez. Şimdi tam sırasıdır." diyerek bayan memurun kilotunu indirmeye çalıştığı ve bu duruma tepki gösteren bayan memurun kaçarak durumu amirlerine ilettiği öne sürülüyor.

Açılan soruşturma ile ilgili ifadesine baş vurulan bayan memurun daha sonra toplanan yöneticiler tarafından ifadesinin değiştirilmesinin istendiği sızan bilgiler arasında bulunuyor.

Taciz olayının yanı sıra bazı üst düzey yöneticilerin, çocuklarının okuldan alınması için Merkez Bankası personelini kullandıkları ve Merkez Bankası'na ait araçlar ile çocuklarını okullardan aldırdıkları ileri sürülüyor.

Çocuklarını almak istemeyen personele de tavır aldıkları öne sürülen bazı üst düzey yöneticilerine kimsenin hesap sormadığı ve bu olayları görmezden gelindiğine de vurgu yapılıyor.

Kaynak: Kıbrıs Sözcü