Mahkeme ‘uçurdu’

Mersin’de alkollü ve ehliyetsiz şekilde direksiyon başına geçerek yönetimindeki KKTC plakalı otomobille iki kişinin ölümüne yol açan manken İclal Güvercin serbest bırakıldı

Mersin’de geçtiğimiz ocak ayında alkollü ve ehliyetsiz şekilde direksiyon başına geçen ve yönetimindeki LA 112 KKTC plakalı araba ile yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 53 yaşındaki Adem Eren ve 17 yaşındaki kızı Zeynep Zilan Eren’e çarparak ölmelerine neden olan 20 yaşındaki sürücü İclal Güvercin 3 yıl 4 ay cezaya çarptırıldı.
Mankenlik yaptığı öğrenilen sürücü İclal Kaya cezasının açıklanmasının ardından tahliye edildi.

Mersin'de 5 ay önce otomobilin çarpması sonucu eşi ve küçük kızı ölen, diğer kızı ağır yaralanan acılı anne Kudret Eren, alkollü ve ehliyetsiz sürücünün 3 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Merkez Yenişehir ilçesinde 14 Ocak'ta meydana gelen kazada eşi Adem ve 17 yaşındaki kızı Zeynep Zilan'ı kaybeden Kudret Eren, yakınlarının hasretini albümlere bakarak gidermeye çalışıyor.

Zeynep Zilan'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü yanından ayırmayan Eren, kazadan yaralı kurtulan 24 yaşındaki kızı Öznur'un sağlığına kavuşmasıyla teselli buluyor.
 
Nasıl tahliye olur?
Anne Eren, AA muhabirine, sanık İclal G'nin 3 yıl 4 ay hapse çarptırılarak tahliye edilmesinin, acılarını ikiye katladığını söyledi.

Kazadan önce mutlu ve huzurlu yaşantıları olduğunu belirten Eren, "Eşim ve kızımla çok güzel bir aileydik. Kazadan önce yemeğe gitmiştik. Sonra onlar misafirliğe gitti. Döndüklerinde de kaza oldu" diye konuştu.
Sanığa verilen cezayı yetersiz bulan Eren, "Nasıl tahliye olur? Bence adalet yerini bulmadı. Ceza verilseydi, içimiz biraz rahatlardı. 3 yıl ceza ne ki? Fazla vermeleri lazım ki bir daha hız yapmasın, başkaları ölmesin, ehliyetsiz araç kullanmasın. Sanık araç kullanmayı da bilmiyor" şeklinde konuştu.

Kaza mağduru Öznur Eren de babası ve kız kardeşiyle misafirlikten dönerken otomobilin çarptığını, gözlerini hastanede açtığını anlattı.

Eren, sanığa verilen cezayı yeterli bulmadığına dikkati çekerek, "Kararı duyunca çok kötü oldum, ağladım. Onun cezası bu kadar değildi. İki kişiyi aldı, hayatımızı paramparça etti. Babam ve kardeşimden daha ne değerli ne olabilir ki?" ifadesini kullandı.


"Bizce hukuk cinayeti"
Ailenin avukatı Murat Kutlay da karara itiraz edeceklerini söyledi.
Müvekkillerinin tek kusurunun yola dikkatsiz çıkmaları olarak gösterildiğini aktaran Kutlay, şunları kaydetti:
"Buna karşılık karşıdaki sürücünün alkollü olması, aracıyla son derece hızlı gelmesi, kavşağa dikkatli girmemesi gibi etkenler yokmuş gibi bütün kusurun ölen şahıslara verilmiş olması, bizce hukuk cinayeti. Mahkemenin kararını temyize götüreceğiz. Gerekirse müdafaalı Yargıtayda da bu işin takipçisi olacağız. Böyle bir kararı kabul etmiyoruz. Olayda 2 can gitmiş. Buna karşılık 3 yıl ceza verip tahliye etmek, kamuoyundaki vicdanları sarsmıştır."
Kutlay, bilirkişi raporunda sanığın tali, müvekkillerinin ise asli kusurlu gösterildiğini ancak bunun yanlış olduğunu savundu.