KKTC Rekabet Kurulu, Türkiye Rekabet Kurumu tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) katkılarıyla düzenlenen “Genç Rekabet Otoritelerinin Etkinliği’nin Artırılması” konulu çalışma toplantısına katıldı.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yer alan çalışma toplantısına Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kosova ve Makedonya rekabet otoritelerinin temsilcileri de katıldı.

Genç rekabet otoritelerinin kuruluş aşamalarındaki yasal ve idari sıkıntılar yanında uygulama etkinlikleri, kapasite geliştirme yöntemleri ve rekabet savunuculuğu konularındaki tecrübelerin de paylaşıldığı çalışma toplantısının açılış konuşmasını Türkiye Rekabet Kurumu başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak yaptı.

Prof. Torlak’ın konuşmasında özetle, rekabet kavramının ekonomik yaşamdaki önemine dikkat çekerek rekabet otoritelerinin rekabet savunuculuğu kapsamında genel refahı azaltıcı yasa ve düzenlemelerin önlenmesi konusundaki rolüne vurgu yaptığı belirtildi.

Toplantıda KKTC Rekabet Kurulu adına Başkan Dr. Yenal Süreç ile Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Figen Yeşilada KKTC Rekabet Kurulunun personel ve bütçe kaynaklı sorunları ile yasal mevzuatın uygulanması konularında da birer sunum yaptı.

Toplantının kapanış oturumunda benzer sorunlar ve gelişim süreçleri izleyen genç rekabet otoritelerinin düzenli bir yapıda bir araya gelerek tecrübe paylaşımına devam edilmesi konusunda ortak bir platformu oluşturularak benzer toplantıların tekrarlanmasına karar verildi.