Merhum Başbakanlardan,’Kıbrıs Fatihi’ Bülent Ecevit'in 93 yaşındaki eşi Rahşan Ecevit'e, KKTC'nın kuruluş yıldönümü resepsiyonunda büyük ayıp edildi.

‘İNİN’ DEDİLER, İNMEDİ

Rahşan Ecevit, Ankara Swiss Otel'deki resepsiyonda Kıbrıs gazileriyle birlikte, eşi Bülent Ecevit'i yad etti, gecenin sonunda ise resepsiyondan ayrılırken otelin asansörüne doğru yöneldi. Ancak aynı dakikalarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da asansöre binmek üzere hareket etti. Akar'ın korumaları, “Komutan binecek'' diyerek Rahşan Ecevit'i asansörden indirmeye çalıştı. Rahşan Ecevit ise “İnin” diyen koruma polislerine aldırmadı. Korumalar da, ısrardan vazgeçmek zorunda kaldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Rahşan Hanım'ın resepsiyonun düzenlendiği otelden ayrılmasından sonra asansöre yönlendirildi.

MASAYA DAVET EDİLMEDİ

Salonda hazırlanan özel bölümde KKTC'nin Ankara Büyükelçisi ile yemek yiyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın bulunduğu masaya da, Rahşan Ecevit davet edilmedi.

rahsan-ecevit-487.jpg

KORUMALAR ISRARLA “KOMUTAN BİNECEK” DEDİ

Asansöre binmek isteyen Rahşan Hanım'ı, Akar'ın korumaları durdurmak istedi. Ancak Rahşan Hanım onları dinlemedi.

RESEPSİYONDA BAŞKA BİR YERDE OTURDU

Rahşan Hanım, resepsiyonda Başbakan Yardımcısı Canikli ve Akar'ın olduğu masaya davet edilmedi. Başka bir yerde oturdu Salonda hazırlanan özel bölümde KKTC Büyükelçisi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Hulusi Akar yan yana oturdu.

Kaynak: Yavuz Alatan / Sözcü