CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal “Ülkemizdeki Kamu ve Özel Sağlık Hizmetleri”yle ilgili konuştu.

Erçal, Tıp Haftası dolayısıyla Tabipler Birliği’nin düzenlediği toplantıya Avusturya’dan konuklar geldiğini ve bu ülkenin sağlık uygulamalarıyla ilgili değerli bilgiler verdiğini anlatarak, “Yıllardır sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları nasıl çözeceğimizi konuşuyoruz ancak uygulamaya geçemiyoruz” dedi.

Her alanda olduğu gibi kalıplaşmış yanlışların bir kısmının değiştirilmeye cesaret edilemediğini söyleyen Erçal, Avusturya’nın sağlık sorunlarını nasıl çözdüğünü anlatarak, bunların bir kısmının KKTC’de de uygulanabileceğini söyledi.

Erçal, “Niye değiştiremiyoruz çünkü mevcut yapı işimize geliyor” diyerek, yasaların bazı maddelerinin günün koşullarına uygun olmadığını ve bu sorunun sadece sağlıkta değil, kamudaki her kesimle ilgili olduğunu kaydetti.

Kamuda çalışan kişilerin özelde de çalışmasını yanlış bulmadığını, önemli olanın kişilerin görevlerini layıkıyla yerine getirmesi ve denetim olduğunu vurgulayan Erçal, emeklilik yaşının hala 60 olmasının yanlışlığına da işaret ederek, sağlıklı ve verimli kişilerin emeklilik sonrası başka yerde çalışmasının normal olduğunu söyledi.

Erçal, emeklilik yaşının yükseltilmesinin de konuşulmasını talep ederek, personelin verimli çalışmamasının sorumlusunun işveren olduğunu vurguladı ve en önemli sorunların başında denetimsizliğin geldiğini kaydetti.