Kamil Hünerli

Girne sokaklarında dün akşam saatlerinde, aksiyon filmlerini aratmayan bir kovalamaca yaşandı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, devriye görevi yapan polisi gören ve dur ihtarına uymayan bir sürücü yönetimindeki kiralık araçla kaçmaya çalıştı. Aracıyla kaçan şüpheli şahsın peşine düşen polisler olayı, Girne Trafik Şube’de görevli diğer ekiplere de bildirdi. Yönetimindeki kiralık araçla Girne ara sokaklarında izini kaybettirmeye çalışan şahıs, nefes kesen bir kovalamacanın ardından Girne Anafartalar Lisesi önünde kıstırıldı. Etrafı polislerle çevrilen şüpheli şahıs, yönetimindeki araçla polis otosuna çarparak yoluna devam etmek istedi ama başarılı olamadı. 

Arabadan indi kaçmaya başladı

Çarpışma nedeniyle hasara uğrayan ve hareketsiz kalan kiralık aracın içerisinden çıkan ve isminin Oluwaseun Kehinde Famuyide olduğu öğrenilen 25 yaşındaki zanlının koşmaya başlamasıyla kovalamaca yeniden başladı.

Famuyide, polis memurlarının ısrarcı takibi sonucu, uzunca süren bir kovalamacanın sonunda yakalandı.

Tehlikeli kovalamaca

Girne Trafik Şube’nin başarılı operasyonu sonucu yakalanan ve şüpheli hareketleri nedeniyle üzerinde ve aracında arama yapılan zanlının tasarrufunda 3 gram uyuşturucu bulundu.

Hem polisi hem de kendini Girne sokaklarında tehlikeli bir kovalamacanın içerisine iten zanlının üzerinde uyuşturucu bulundurduğu için kaçtığı ortaya çıktı.

Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan Oluwaseun Kehinde Famuyide’nin bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.