Ankara’da cumartesi günü düzenlenecek "KKTC Su Temin Projesi ve Doğu Akdeniz'de Değişen Dengeler Çalıştayı"nda projenin bölgesel güvenlik dinamiklerine etkileri ele alınacak.

Çalıştaya Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akif Özkaldı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren katılacak.

Üç oturumda gerçekleştirilecek çalıştayda "KKTC Su Temin Projesi ve Doğu Akdeniz'in Hidropolitiği", "KKTC Su Temin Projesi'nin Ortadoğu ve Doğu Akdeniz Bölgesel Güvenlik Dinamiklerine Etkisi", "KKTC'ye Gelen Suyun İçme ve Kullanma Suyu Olarak Dağıtım Modeli" başlıkları ele alınacak.

Çalıştaydaki diğer başlıklar "Doğu Akdeniz'de Su ve Strateji", "Uluslararası Etkileri Bağlamında Türkiye'nin KKTC'ye Su Transferi", "Enerji Kaynakları Üzerinden Doğu Akdeniz'de Egemenlik Tartışması", "Yumuşak Güç Olarak Su: Kıbrıs'a Olası Siyasi Etkileri", "KKTC Su Temin Projesi ve Sulama" ve "Kıbrıs Sorunu Tarihçesi Perspektifinde Barış Suyunun Kıbrıs'ta Çözüme Olası Etkisi" olacak.