İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında, “çalışma hayatı, istihdam, iş sağlığı ve güvenliği, iş teftişi ve sosyal güvenlik” konularında protokol imzalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un, Ankara ziyaretleri sırasında TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği temaslarda, çalışma hayatı, istihdam, iş sağlığı ve güvenliği, iş teftişi ve sosyal güvenlik konularında bilgi alışverişi yapılarak protokol imzalanması için başlatılan çalışmaların ikinci adımı atıldı.

Bu bağlamda, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve beraberindeki heyetin, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaret ile söz konusu işbirliğinin ikinci adımı gerçekleştirildi.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, çalışma hayatını düzenlemek ve güvenliği sağlamak amacı ile planlamalar yapılarak, 60 günlük süre sonunda protokol imzalanması hedefleniyor.