Toplam 4 milyar 515 milyon 312 bin 880 TL’lik ödenek öngörülen 2016 Mali Yılı Bütçesi’nde Başbakanlık için 79 milyon 378 bin 500 TL; Hukuk Dairesi (Başsavcılık) için 9 milyon 814 bin 700 TL ve Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı için de 51 milyon 415 bin 200 TL ödenek öngörülüyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin üçüncü gününe saat 10.10’da Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında başladı.

DOSTLUK GRUBUNDA DEĞİŞİKLİKLER

Toplantının sunuşlar bölümünde bazı tezkereler onaylandı.

KKTC-TC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’ndaki CTP temsilcisi Birikim Özgür ve Erkut Şahali’nin bakan olması nedeniyle yerlerine Armağan Candan ile Fazilet Özdenefe görevlendirildiğine dair CTP Grup Başkan tezkeresi okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

UBP Grup Başkanlığı’nın da aynı gruptaki üye değişikliği tezkeresi onaylandı. Buna göre bakan olan Faiz Sucuoğlu’nun yerine Ergün Serdaroğlu görevlendirildi.

DP UG’li Hüseyin Avkıran Alanlı’nın Meclis Başkan Yardımcısı olması nedeniyle komitedeki yerine Mustafa Arabacıoğlu’nun görevlendirilmesi de onaylandı.

Meclis Başkanlık Divanı’nın KKTC-TC Parlamentoları Arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu üyeliklerine ilişkin kararı da milletvekillerinin bilgisine getirilerek, kabul edildi.

8 üyeli Yönetim Kurulu’nda CTP’den Mehmet Çağlar başkan, Armağan Candan ve Fazilet Özdenefe üye; UBP’den Dursun Oğuz sekreter, Hamit Bakırcı ve Ahmet Kaşif üye; DP’den Musafa Arabcıoğlu başkan vekili ve TDP’den Zeki Çeler sekreter vekili olarak görev aldı.

Toplantıda daha sonra bütçe görüşmelerine geçildi ve ilk olarak Hukuk Dairesi bütçesi ele alınmaya başlandı.