Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi, dünyanın en büyük turizm fuarlarından kabul edilen ITB Berlin Fuarı’nda tanıtılıyor.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, ülke turizmine çok büyük katkıları olan Alman pazarı ile turizm profesyonellerini buluşturmak ve  ülkenin  tanıtımını yapmak amacıyla fuarda 118 metre karelik bir stantla yer alıyor.

Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun da hazır bulunduğu KKTC standında KITSAB, KITOB,  sağlık turizmi ve golf  turizmine yer verilerek, tanıtım yapma imkanı sağlanıyor.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yıllardan farklı olarak KKTC standı bu yıl iki bölümden oluşuyor.

Kültür  bölümünde, Kıbrıs evlerinin kapı önü canlandırması yapılarak, tahta masa-hasır sandalyeler bulunuyor ve ziyaretçilere, geleneksel  kıyafetli stant hosteslerince ülkeye  özgü yiyecekler ikram ediliyor. Stantta pastelli, üzüm sucuğu, badem,  zivaniya  ikramında bulunuluyor.

Kıbrıs’a özgü bir  kapı ile geçilen enformasyon bölümünde bakanlık ve sektör temsilcilerine  ayrılan bölümler  yer alıyor.

Almanca ve İngilizce tanıtım broşürleri dağıtılan fuar 8 Mart’ta sona erecek.