Almanya'nın Hannover kentinde 70 ülkeden 3 bin 400 firmanın katılımıyla düzenlenen Uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı, ziyaretçilere kapılarını yarın açacak.

Arasında HAVELSAN'ın da bulunduğu Türk firmaları, fuarın 5., 6.,12. ve 13. salonlarında yer alacak. Fuarda Kıbrıslı firmalar da KKTC Milli Standı'nda ürünlerini sergileyecek.

Bu yıl Çin'in partner ülke olduğu fuarı, yaklaşık 100 ülkeden 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Almanya ve Çin'in yıllar öncesine dayanan ekonomik ilişkileri olduğuna işaret ederek, "Çin'in bu yılki CeBIT'e partner ülke olması ilişkilerimizin geleceğinde yeni bir temel oluşturacak" dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Ma Kai ile 2015 CeBIT Bilişim Fuarı'nda Çin firmalarının bulunduğu 6. salonun açılışını yapan Gabriel, Almanya ve Çin'in ekonomik ve teknolojik alandaki ortaklıklarının önemine değindi.

Birçok Alman firmasının Çin'de başarıyla iş yaptığını vurgulayan Gabriel, Çin ile Almanya arasındaki ekonomik bağı daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Gabriel, Almanya ve Çin'in yıllar öncesine dayanan, çok derin bir ekonomik bağ kurduğunu belirterek, "Çin'in bu yılki CeBIT'e partner ülke olması ilişkilerimizin geleceğinde yeni bir temel oluşturacak" dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Ma Kai de inovasyonun ekonomik büyümede anahtar rol oynadığını kaydederek, "Gelişen ve dönüşen dünyaya Almanya ile inovasyon, teknoloji ve bilgi teknolojileri alanında katkıda bulunmaya hazırız" diye konuştu.

Gabriel ve MaKai, daha sonra Çinli firmaların stantlarını gezdi, elektronik ve ticaret devi Alibaba'nın standında şirketin sahibi Jack Ma da inovasyon ürünleri hakkında bilgi aldı.

SNOWDEN İLE RÖPORTAJ

Amerikalı gazeteci Glenn Greenwald, 18 Mart Çarşamba günü fuar alanındaki 8. salonda Rusya'da sürgünde bulunan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski çalışanı Edward Snowden ile elektronik ortamda röportaj yapacak.

Greenwald, Snowden'ın sızdırdığı NSA ve İngiltere İletişim ve İstihbarat Kurumuna (GCHQ) ait belgeleri yayımlamıştı.

CeBIT Bilişim Fuarı, 20 Mart'ta sona erecek.