Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, büyük ilgi gören KKTC Yayınları standındaki kitapların yarısından fazlası satıldı.

Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp yönetiminde katılınan İzmir Kitap Fuarı’ndaki stantta, Kültür Dairesi personeli Ceyhan Özyıldız ve Tuğba Arkan ile Rukiye Kaymak ve Aysun Avcıkadir dönüşümlü olarak görev yaptı.

Söyleşi, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapan fuarda, KKTC Yayınları Standı’nda da Şair/Yazar Serpil Yalçın’ın imza günü düzenlendi.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp İzmir Fuarı hakkında yaptığı yazılı açıklamasında, fuar öncesinde hazırladıkları basın bildirisi ile fuarda kuracakları KKTC Yayınları Standı’nda kendi imkanları ile yer almak isteyen tüm yazarlara açık davette bulunduklarını belirtti.

Tunçalp, bu kapsamda fuara katılan Şair/Yazar Serpil Yalçın’ın, Kültür Dairesi organizasyonu ile 25-26 Nisan tarihlerinde fuardaki KKTC Yayınları Standı’nda kitaplarını tanıtıp imza günü düzenlediğini bildirdi.

Dairenin bütçe olanakları çerçevesinde hazırladığı, KKTC Yayınları standının katılımcılar tarafından beğenildiğini, fuardaki “En Şık Stant” seçildiğini ve bunun kendilerini gururlandırdığını ifade eden Nilay Tunçalp, iyi çalışıldığı takdirde kısıtlı bütçe ile dahi çok güzel şeyler yapılabileceğini vurguladı.

Tunçalp, görsellik ve sunumla KKTC standına olan ilgiyi ve kitap satışını artırdıklarını söyledi.

“CEVİZ MACUNU VE HELLİM İKRAMI”

21 metrekarelik KKTC Yayınları standında ziyaretçilere ceviz macunu ve hellim ikram ettiklerini söyleyen Tunçalp yaptıkları ikramın ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğü ve takdirle karşılandığını kaydetti.

Tunçalp, KKTC’ye özel lezzetler olan bu ürünlerden tadan herkesin satın almak istediğini ancak fuarda kitap dışındaki herhangi bir ürünün satışına izin verilmediği bilgisini verdi.

Tunçalp, Kıbrıs mutfağına özel bir ilgi duyulduğunun ve bu alanda yazılmış kitaplar ile Türkiye’de çok sevilen KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kitaplarının yoğunlukla arandığının da altını çizdi. Tunçalp standı ziyaret eden okurlara stantta yer alan kitaplar hakkında bilgi vermek amacıyla İzmir Fuarı için hazırladıkları kitap katalogunu da dağıttıklarını bildirdi.

“KKTC YAYINLARI STANDI’NDA RÖPORTAJLAR”

Hürriyet, Milliyet ve Radikal gazetelerine haber servisi yapan Doğan Haber Ajansı ile TRT Haber kanalına röportaj verdiğini bildiren Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Kültür Dairesi’nin işleyişini, hedef ve vizyonunu aktardığını belirtti.

Tunçalp, belediyelerle ilgili bir toplantı için İzmir’de bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ve KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yıldız Kul Zayıf’ın da standı ziyaret ettiğini ifade etti.

İzmir Kültür Park’ta 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nı dokuz gün boyunca 423 bin okur ziyaret etti.