Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) işbirliğinde düzenlenen “KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Lefkoşa’da Golden Tulip Otel’de dün başlayan çalıştay bugün tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dışilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler, çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada; yükseköğretimde kalite ve öğrenci memnuniyeti; araştırma ve geliştirme; akademik kriterler, etik ve intihal; tanıtım ve toplumsal farkındalık; dış ilişkiler ve görünürlük; yükseköğretime geçiş ve meslek standartları; dijital ve engelsiz eğitim konularında konusunda uzman kişilerce sunumlar gerçekleştiğini, her konu için atölye çalışmaları oluşturulduğunu belirtti.

Öztürkler, çalıştayda çıkan sonuçlar doğrultusunda sonuç bildirgesi hazırlanacağını ve bir kitapçık haline getirilip kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Çalıştaya tüm üniversitelerin temsilcileri ve uzman kişilerinin yanı sıra Türkiye’den de konukların katıldığını, yurt dışından 20 akademisyen, yurt içindense 175 akademisyenin yer aldığını kaydetti.

Öztürkler, yükseköğretimde çözüm odaklı stratejilerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini de vurguladı.