İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy,  KKTC Alevi Kültür Merkezi temsilcilerini kabul etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, Alevilerin sorunlarını Akansoy’a aktararak, Cemevi olmayışının, Alevilerin kendi kültür ve inançlarını icra edememelerinin büyük bir sıkıntı olduğunu ifade etti.

KKTC Alevi Kültür Merkezi Gazimağusa Şubesi Başkanı Zeynel Arslan da kabulde,  KKTC’de yaşayan Alevilerin inanç boyutunda sıkıntı yaşadığını, 1996 yılından beri Cemevi inşaatının devam ettiğini, siyasilerden inşaatın tamamlanması için destek ve duyarlılık beklediklerini söyledi. 

Herkesin inancına saygı duyduklarını kaydeden Arslan, kendi inançlarını devam ettirecekleri bir ibadethanenin kendilerine verilmesini temenni ettiklerini söyledi ve Akansoy’dan destek istedi.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında, "Bu ülkede yaşayan her türlü inanç topluluklarına eşit ve adil davranmamız,  sürdürdüğümüz siyasi ahlakın gereğidir” dedi.

Akansoy, kendi kültürlerini ve inançlarını yaşatması açısından Alevilere demokrasi kültürü içinde her zaman destek olmaya hazır olduğunu kaydetti. Cihangir’de bulunan Cemevi inşaatını ziyaret ettiğini ve çok kötü şartlarda Alevilerin inançlarını yaşatmaya çalıştıklarına tanık olduğunu belirten Akansoy, "Alevilerin bu konudaki beklentilerine  cevap vermemiz gerekiyor, onlar bu toplumun en önemli dini kültürel zenginliklerinden biridir" ifadelerini kullandı.

Akansoy, Alevilerin Cemevi inşaatının en kısa sürede tamamlanması için, Alevi Kültür Merkezi ile iş birliği içinde çalışmaya her zaman hazır olduklarını da belirtti.