Özge Kızır

Türkiye'de Tavuk etinde ‘arsenik’ olduğu iddialarına yönelik, çıkan haberler üzerine KKTC’deki tüketicileri tedirgin ederken, KKTC’de tavuk üreten firmalar, halkın gönül rahatlığıyla tavuk yiyebileceğini ifade etti.

Denetim ve bakımların eksiksiz yapıldığını belirten firmalar, Türkiye’nin nüfusundan ve ithalatından ötürü bu durumların yaşanmış olabileceğini, ancak KKTC’de böyle bir sonuç çıkmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, tavuklarda hormon veya katkı maddesi olmadığının altını çizdi.

Mustafa Hacı Ali İşletmeleri Kırnı Piliçleri Genel Müdürü Hüseyin Erkoru, Veteriner Dairesi’nin sürekli olarak tavuk aldığını ve test ettirdiğini vurgulayarak, bu söylentilerin KKTC tavuk sektörünü etkilemeyeceğini belirtti. Erkoru, “Türkiye’de böyle bir haberin çıkmış olması bizi etkilemez. Çünkü bizde Veteriner Dairesi sürekli olarak tavuk alıyor ve tüm testleri yapıyor. Bununla beraber önceden Türkiye’de tavuk kesiminden sonra iç organları tekrar fırınlanarak protein kaynağı olarak yemlere katılıyordu. Şimdi Türkiye’de kanun geçmiş, artık bu durum da uygulanmıyor. Bizim böyle bir uygulamamız yoktur. Bizim tamamıyla tavuklara yedirdiğimiz yemde sadece darı, buğday ve soya ağırlıklıdır” şeklinde konuştu.