Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, KKTC’de mayıs ayında düzenlenecek olan “I. Uluslararası Şehir, Çevre Sağlık Kongresi” nin Genel Koordinatörü Bahar Alban ve Düzenleme Kurulu Üyesi Prof.Dr.Erkan Pehlivan’ı kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre  Bakan Evren, kabulde yaptığı açıklamada insan ve çevre sağlığını ilgilendiren önemli başlıklarla gerçekleşecek olan kongrenin KKTC’de yapılmasının tercih edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir çok bilim adamının kongrede çok değerli bilgileri paylaşacağına inanç belirten Evren, kongreye  KKTC’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de davet edilmesini istedi.

Bakanlık olarak kongrenin gerçekleşmesinde ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını ifade eden Evren, heyete çalışmalarında başarılar diledi.

Kongre 11-15 Mayıs  tarihlerinde Kaya Artemis Otel’de gerçekleşecek.

Uluslararası kongreye, Gazi Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi ortaklığıyla, Türkiye Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TBB, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, dünyada ve Türkiye’deki üniversitelerin Halk Sağlığı Anabilim Dalları, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalları, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalları katkı koyuyor.