Geçitkale’de yaşananlar “bu kadarı da olmaz” dedirtti. S.K isimli babanın 14 yaşındaki kızını içki masasında para karşılığı sattığı, bunu duyan anne H.K’nin çocuklarını alarak Kadın Sığınma Evi’ne sığındığı iddia edildi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan 37 yaşındaki anne H.K ise kızının içki masasına konu olduğu haberlerini şiddetle reddederken, eşinin, 16 yaşındaki kızını taciz etmesi yüzünden evi terk ettiğini söyledi.

Dram içinde dram

Geçitkale Köyü’nde yaşayan H.K, 16, 14 ve 8 yaşındaki çocuklarını alarak devlete sığındı. Eşinin, 16 yaşındaki kızlarını taciz ettiği için evini terk ettiğini savunan H.K, eşi S.K’nin içki içtiği zamanlarda bambaşka bir kişiliğe büründüğünü, 16 yaşındaki kızını taciz ettiğini ileri sürdü. Kızının üç kez babası tarafından tacize uğradığını iddia eden H.K, yaşadığı dramı şu sözlerle anlattı:

“Babası içki masasında kızını pazarlık konusu etmiş lafı çok ağır bir iddiadır. Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Gelsin yüzüme söylesin. Bugün sana söyleyen yarın köyde de söyler. Benim kızıma bu lafı söylemezler. Bana deseler ‘kızını kullandı’ filan, ona tamam diyeceğim. Ben (bunu söyleyenlerin) onun evladına atsam ne olur?

“Taciz var”

Çocuğuma taciz var. Bu söylediğimin arkasındayım. Ama babasının içki masasında sattığı doğru değildir. Taciz üç defa oldu. Birinde duydum, diğer ikisinde de gördüm. Çocuklar karneyi alıp, üç ay tatile girdiklerinde bir defa oldu. Diğerleri sonra… İlkinde kız koştu geldi yanıma. İkincisinde itti. Üçüncüsünde daha kötü şey yaptı. Urbalarını yırtmaya çalıştı çocuğun. Çocuk uyuyordu. O da itti kendini tabba. Ben o gün Mağusa’da işliyordum. Çok yorulmuştum. Uyumak istiyordum ama içimde bir huzursuzluk vardı. Eşimin uyumasını bekledim, o uyuyunca uyuyacaktım. Saat 03.00’e kadar uyuyamadım. Uykuya da öyle hasrettim, ama uyuyamıyordum. Beklerdim bir şey olacağını.

“Çocuğun giysilerini yırttı”

Direkt çocuğun odasına gitti, kızımın üzerinde eşofmanları vardı, yırtmaya çalıştı. Ben koştum, aldım kızımı çıktım, onu odaya kilitledim. Polise gitmedim.

“Erkek her zaman haklı olduğu için polise gitmedim!”

Çünkü adam her zaman haklıdır. Dünyanın en adi insanı ol, polis buna işlem yapmaz. Bizim köyde bu polisler oldukça, daha ne olaylar dönecek. Bakın görün. Köyde kimseyle alıp veremediğim yok. Bana biri, ‘duyuldu kızına taciz edildiği’ dedi. Allah büyüktür. Nasıl benim çocuğumun canını yaktı, onun da canı yansın. Ben kendime bir ev tutayım, çocuklarımı okula yerleştireyim başka bir şey istemem. Çocukları okula kaydetmek için ikamet kaydı istiyorlar. O yüzden de kaydettiremiyorum. Ben bu çocukları okula yollamazsam içim rahat olmaz. Çocukların psikolojisi şimdi tamam gibi görünür. Okula başlarlarsa daha iyi olacak…

“Babam böyle yaptı dedi…”

Kızım söylerdi ‘babam böyle yaptı’ diye. Kendisine söyledim, ‘içince kendini kaybediyorsun, kızına böyle yaptın’ diye. Ben ‘evde içelim’’ derdim. B….’de çalışır, gündüz içmesi imkânsız. Cuma, Cumartesi, Pazar gelince bambaşka bir insan olur. 4 gün melek, üç gün şeytan. ‘Git tedavi ol’ diyordum. ‘Ben gideceğim’ dedim. Geldim Lefkoşa’ya. “Yanlış yaptın, yapmayacaktın” diyor bana… Evde huzur denen bir şey yoktu. Ben huzuru burada buldum. Sabah 6’da ovaya gider, akşam 6’da gelirdim. 10 senedir ovalardaydım.

“Çocuğuma her baktığımda o anı yaşıyorum”

O anı çocuğuma baktıkça her an yaşıyorum. Herkes bana ‘çocuğa çok yüz veriyorsun’’ diyor, ama sen anne ol da bu çocuğa yüz verme… Siz sorunca aklıma geldi, küçük kızıma da sorayım, ona bir şey yaptı mı, yapmadı mı? Hayatımızı yazsak film olur da, insanlar merakla izler... Bana en büyük yardım Sığınma Evi’nde kalmamdır. Ben onu öldürsem, o gidecek mezara, ben gideceğim hapse. Olan yine çocuklarıma olacak, o yüzden buraya geldim.”