Çiğdem Aydın

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’de sosyal medyayı kullanarak çocuk yaştaki kızları tuzağa düşüren bir şebekenin peşinde olduğunu söyledi. Diyalog’a şok açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, “Bu şebeke mensupları küçük yaştaki çocukları tuzağa düşürüp seks amaçlı kullanıyor, daha sonra da tehdit yoluyla uyuşturucu ticaretine bulaştırıyor” dedi.

Yapılan ihbarlar sonucunda bu durumu tespit ettiklerini söyleyen Bakan Dürüst, konuyu Bakanlar Kurulu’na götüreceğini, ayrıca şebeke mensuplarının yakalanıp adalete teslim edilmesi için Polis Genel Müdürlüğü’nü harekete geçireceğini söyledi. 

Dürüst söyle dedi: “Fakat bu süreçte aileler çocuklarına dikkat etmeli. Kimlerle görüşüyorlar, hangi internet adreslerine giriyorlar, sosyal medyada kimlerle iletişim kuruyorlar ve nerelere gidiyorlar. Bütün hareketlerini kontrol altında tutsunlar. Ama bunu baskıcı bir tutumla değil sevgi ve hoşgörüyle yapsınlar. Bu elim olay bilgimizdedir ve en kısa sürede tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız.” 

Şu anda soruşturmanın selameti için başka detay vermek istemediğini belirten Dürüst “Artık kim kime ne dedi nasıl dedikodu yaparım kimin üzerine çamur atarımla uğraşmayı herkes bırakmalı ve gençlerimizi, çocuklarımızı kurtarmayı onlara nasıl daha bir eğitim, daha güzel bir ülke ve gelecek bırakabilirim bunu düşünmeli”dedi.

Bayraktar Ortaokulu öğrencileri Haspolat’ta devam edecek” 

Bakan Dürüst programda, geçtiğimiz günlerde tavanında sıva çökmesi sonucu eğitime ara verilen Bayraktar Ortaokulu binasının tamir ve tadilatının süratle yapılacağını en kısa sürede ihale şartnamesinin hazırlanarak yeni bir okul haline getireceklerini belirtti. 

Bayraktar Ortaokulu’nun çok eski bir okul olmadığını vurgulayan Dürüst, okulun 1985 ile 1990 yılları arasında ihaleye çıkılarak yapıldığını yapım aşamasıyla ilgili binanın ne kadar güvenli yapıldığı ve kontrollerinin yapıldığı sırada hazırlanan raporlara kadar geniş çaplı soruşturma başlattıklarını kaydetti. 

Dürüst, okulun yeniden sağlamlaştırılarak ve yeni ek binalar da yaptırarak 2016 Eylül ayı itibariyle çocuklar ve öğretmenlerin eğitme devam edecekleri hale getireceklerini belirtti. Okul için kaynağın ise bütçe dışında TC Yardım Heyeti vasıtasıyla yapılacağını kaydetti. 

Dürüst şu an itibariyle 41 günlük bir eğitim süresinin bulunduğunu ve eğitimin aksamadan güvenli bir şekilde devam etmesi için Eğitimde örgütlü sendikalarla da görüşülerek 60-70 bin TL civarında bir taşımacılık ücretini de Bakanlığın üstlenerek öğrencilerin Haspolat’ta İlahiyat Kolejinin boş olan sınıfları ve ek bir binada devam edileceğini kaydetti. 

Öğretmenlerden anlayış istedi

Dürüst bu konuda Bayraktar Ortaokulunda eğitim veren öğretmenlerden anlayış beklediğini belirterek, evet biraz daha uzun bir yol gidecekler belki 10 dakika daha fazla bir zamanı yolda harcayacaklar ama eğitim durmayacak bunu hep birlikte çözeceğiz, ben anlayışlı olacaklarında da eminim dedi.