CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da, “Toplu taşımacılık” ile ilgili konuştu.

Hamzaoğulları, ilk olarak Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na geçmiş olsun dileğinde bulundu, ardından Taşımacılık İzin Kurulu ve taksicilere değindi.

Ülkede “korsan taksicilik” yapıldığını, öğrencilerin 50 TL günlüğüne taksi kiraladığını, vergi vermediğini, denetim de yapılmadığını ifade eden Hamzaoğulları, ülkede taşımacılıkların izinsiz yapıldığını, herkesin bunu bildiğini, taksicilerin de büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı.

“Bunu kim çözecek, kim denetleyecek” diye soran Hamzaoğulları, toplu taşımacılığa da değindi. “T” izni konusunda polisin görevini yapmadığını savunan Hamzaoğulları, bazı otobüslerin izinsiz, güvenliksiz yollarda olduğunu kaydetti.

Hamzaoğulları, “siyasetçilerin toplu taşımadan elini çekmesi” gerektiğini ifade ederek, toplu taşımada yasal düzenlemeler, denetimlerin şart olduğunu, sektöre disiplin gelmesi ve araç takip sisteminin takılması gerektiğini belirtti.

Toplu taşımacılıkta kalitenin artırılması ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Hamzaoğulları, toplu taşıma için ülkeye getirilen araçların gümrüklenme işlemlerinde yaşanan sıkıntıları da anlattı.

Hamzaoğulları, Güney Kıbrıs’ta da toplu taşımacılıkla ilgili Ulaştırma Bakanlığında bir müdürle görüşme yaptığını ifade ederek, Güney’de profesyonel ehliyet uygulaması bulunduğunu, ancak KKTC vatandaşlarına yönelik bazı sıkıntılar çıkarıldığını belirtti ve KKTC makamlarından bu konuda gerekli girişimleri yapmasını istedi.

Güney’deki toplu taşımacılık ile ilgili bilgi veren Hamzaoğulları, Güney’de engelliden yaşlıya, köylere verilen öneme işaret etti, toplu taşımacılık sektöründe Kuzey Kıbrıs’ta da gerekli adımların atılmasının, kalitesinin geliştirilmesi ve sistem getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.