Mobil Polis Karakolu uygulaması ilk kez Kalavaç köyünde düzenlenen festivalde hizmete başladı.

Polis Genel Müdürlüğü, Mobil Polis Karakolu uygulaması ile polis birimlerinden uzak mesafede bulunan yerleşim yerlerine giderek burada yaşayan halka, ihtiyaç duyduğu tüm polisiye hizmetleri sunabilecek.

Uygulamanın detaylarını Polis Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Merkezi Müfettişi Hüseyin Bora BRT’ye anlattı.

Hüseyin Bora, bir karakolda olması gereken tüm donanımların Gezici Polis Karakolu’nda bulunduğunu söyledi.

2012 yılında Polis Örgütü Yapılandırma Projesi kapsamında bir seri çalışma yapıldığını anımsatan Bora, söz konusu çalışmaların bir parçası olan Mobil Polis Karakolu ile polisiye hizmetlerin vatandaşların ayağına gideceğini belirtti.

Bora, Gezici Polis Karakolu’nda, ifade almak için gereken düzenlemelerin bulunduğunu, gerektiği zaman karakter belgesi ve giriş çıkış evrakları gibi belgelerin alınabileceğini dile getirerek, karakolda ayrıca olay yeri görüntülerini almak için kamera da bulunduğunu kaydetti.

18_nisan_2016-104.jpg

Bora’nın verdiği bilgiye göre Mobil Polis Karakolu uygulaması özellikle polis birimlerinden uzak veya uygunsuz coğrafik koşullarda gerçekleşen, yangın, sel baskını, deprem gibi önemli olaylarda acil işlem merkezi görevi de yapacak.

Mobil karakol, halkın yoğun olarak bulunduğu, suç işlenmesi muhtemel yerlerde veya belirli zamanlarda eğlence veya başka amaçla düzenlenen toplantı ve etkinliklerde de kullanılacak.

İşlenmesi muhtemel suç faaliyetlerini önlemek ve işlenen suçlara anında müdahale edebilmek amacıyla da hizmet verecek olan mobil karakol,ayrıca ihtiyaç duyulabilecek kontrol, güvelik, devriye ve trafik hizmetleri de sağlayacak.