Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, konseyin 25 Aralık tarihinde yapılan genel kurul toplantısında, projesi üç yılda tamamlanan ve 7 ülkenin aday olduğu "Noel Baba Barış Köyü"nün Kıbrıs'ta yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Açıklamasında, Aziz Nikolas'ın 1087 yılında Myra'dan (Antalya'nın Demre ilçesi) Bari'ye götürülen kemiklerinden sonra, bu kez de adına dünyada ilk kez yapılan "Barış Köyü Projesi"nin KKTC'ye gittiğini vurgulayan Karabulut,  "2011 yılında 41 ülke ile birlikte dünya barışı için projelendirilmesine karar verilen Noel Baba Barış Köyü'nde ilk kez yaşanabilir bir barış dünyası kurulacak" ifadesini kullandı.

"NOEL BABA BARIŞ KÖYÜ" 2016 YILINDA AÇILACAK

Karabulut, 2010 verilerine göre dünyada silahlanmaya pay ayıran ilk 10 ülkenin, toplam 1 trilyon dolardan daha fazla harcama yaptığını dile getirerek, insan kanı, emeği ve ülke kaynaklarının hiçbir dönem galibi olmayan savaş, terör  ve iç çatışmalarda silah, araç ve gereçlerine dönüştüğünü vurguladı.

Ülkelerin adı konulmamış savaşlar için milyarlarca dolar harcarken, karşılığında insanları bir araya getirecek ve barış içinde yaşayabileceklerini gösterecek projelere hiç önem vermediklerini savunan Karabulut, şunları kaydetti:

"Onun içindir ki Noel Baba Barış Köyü projesi, dünyada ilk kez Antalya'da 1991 yılından itibaren başlayan Noel Baba etkinliklerini, dünya barışı temelinde yaşatmak üzere planlandı. Diğer bir ifade ile "Noel Baba Barış Köyü" projesi dünyada sürdürülebilir barış için devam eden tek projedir. Noel Baba Barış Köyü'nde farklı ülke insanları kültürleri, inançları, mimari özellikleri, mutfakları, milli günleri ve sanatları ile temsil edilecekler. Böylelikle tüm hazırlıkları tamamlanan, finans sorunu olmayan, en son hesaplara göre 262 milyon dolarlık proje maliyeti olan Noel Baba Barış Köyü, 2007 yılında 'Noel Baba Barış ülkesi' seçilen KKTC'de 2016 yılında açılacak."

Karabulut açıklamasında ayrıca, köyün KKTC'de yapılması kararında etkili olan 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile KKTC Başbakan, İçişleri Bakanı, Turizm Bakanı ve Tatlısu Belediye Başkanı’na teşekkür etti.