Girne’de bir eğlence yerinde dün, günün erken saatlerinde yer alan, pompalı av tüfeğinin kullanıldığı olayda 8 kişi tutuklandı. Olayla ilgili 2 kişi aranıyor.

Polisten verilen bilgiye göre, dün saat 02.30 sıralarında, Girne’de “Almahara” isimli işyerinin önünde, söz konusu mekana alınmadığı gerekçesiyle, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu, ithali yasak pompalı av tüfeğiyle, işyerinin bir güvenlik görevlisini tehdit edip havaya bir el ateş açtığı gerekçesiyle isminin baş harfleri H.B.S (E-22) olan şahıs tutuklandı.

Adı edilenin ikametgahında ve aracında yapılan aramada, 1 adet pompalı av tüfeği ile 33 adet canlı fişek bulundu. Olay yerinde bulunan boş fişeği saklayarak suçu örtmeye çalıştığı gerekçesiyle H.B.S’nin arkadaşı olan ve isminin baş harfleri G.C.Y olarak verilen (E-22) şahıs da tutuklandı.

Olayın ardından, işyerinin güvenlik görevlileri N.C.G, (E-24) M.A.E (E-24), R.H (E-23), E.S (E-41), A.S (E-42) ve O.Ö’nin (E-26) “olayın sorumlusunu tespit etmek amacıyla”, H.B.S’nin arkadaşı G.C.Y’yi ciddi  şekilde darp edip zorla bir araca bindirerek kaçırdığı gerekçesiyle tutuklandığı, darp olayında yer aldığı gerekçesiyle işyerinin işletmecisi C.Y (E-38) ve güvenlik görevlilerinden H.T’nin (E-30)’nin arandığı kaydedildi. Soruşturma devam ediyor.