Buna göre, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Öte yandan, 22 Ağustos 2014'te Lefkoşa'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Arasında İşbirliğine Dair Protokol", Bakanlar Kurulu'nun 15 Aralık 2014 tarihli kararıyla onaylandı.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında sağlık alanında işbirliğinin geliştirilmesini teminen 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma"ya dayanarak imzalanan protokole göre, taraflar karşılıklı mutabakat ile belirlenen sağlık ve tıp bilimleri alanlarında hastane yönetimi, heyet, uzman ve sağlık personeli değişimi, sağlık personelinin kısa süreli eğitimi, ortak proje çalışmaları yapılması, ilgili sağlık kuruluşları arasında işbirliğinin sağlanması, taraflardan biri tarafından düzenlenecek kongre, konferans, sempozyum ve diğer bilimsel toplantılara uzmanların katılımının teşvik edilmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde eğitim amaçlı veya kapasite artırımına yönelik sağlık haftaları düzenlenmesi yöntemlerinde işbirliği yapacak.

Protokol, bir yıl süreyle geçerli olacak.