Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı kabul etti. Kabulde Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de hazır bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kabulde yaptığı konuşmada Kıbrıs’ın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, Yeniboğaziçi Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını kaydetti.

Turizm alanında birlikte çalışma adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Doğan, Kuzey Kıbrıs’ın kendi bölgelerinde tanıtılması için de çalışmalar başlatacaklarını vurguladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bakan Sucuoğlu’nu İzmit’e davet ederek, işbirliği çalışmalarının geliştirilmesini istedi.

1451051806.jpg

SUCUOĞLU: “İNANÇ TURİZMİ BAŞLADI”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın ziyaretinden ötürü memnun olduğunu dile getirerek işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Sucuoğlu, Kıbrıs’ın 10 bin yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu söyleyerek, ülkede inanç turizminin de başladığını ifade etti.

Sucuoğlu, acentelerin, 2016 yılında Türkiye’den 70.000 kişinin ‘İnanç Turizmi’ çerçevesinde ülkeyi ziyaret etmesini beklediklerini ifade etmekte olduklarını söyledi.

Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

1451051825.jpg