Rana Sarro

Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Köyü’nde ikamet eden 59 yaşındaki Fikri Orakcıoğlu’nun ölümü, duyan herkesi üzerken; ailesini tarifi imkansız bir acıya boğdu.

Fikri Orakcıoğlu’nun ani ve beklenmedik ölümünde, hastanenin ve doktorların ihmali olduğu düşünceleri, ailenin acısına acı kattı.

“2 KEZ NARKOZ VERİLDİ!”

Evrensel Gazete’ye verilen bilgilere göre, kalçasındaki sivilce nedeniyle, operasyon için randevu tarihi olan 18 Eylül günü, önce işine ardından da saat 13.30 sıralarında Özel Başkent Hastanesi’ne giden ve doktoru Turgut Küçük tarafından ameliyata alınan Fikri Orakcıoğlu’na, ameliyatta iki kez narkoz verildi. Ameliyatın ardından, hastanın uyanamadığını gören doktorun, hastayı Devlet Hastanesi’ne sevk etmek yerine, saatlerce hastanede tuttuğu anlatılıyor.

“NALBANTOĞLU’NA KALDIRILMADI!”

Özel Başkent Hastanesi’nde, ameliyatın başarılı geçtiğinin ailesine bildirilmesine rağmen, saatlerce kendine gelemeyen Orakcıoğlu’nun ailesinin, endişeye kapıldığı; bunun üzerine doktoru Turgut Küçük’ün, endişelenecek bir durum olmadığını söyleyerek, hastanın Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının gereksiz olduğunu söylediği belirtiliyor.

“MOSMORDU, SOLUNUM CİHAZI YOKTU!”

Hastanın uyanamaması ve solunumunun olmaması nedeniyle Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak için Devlet Hastanesi’nden ambulans çağırıldığı, hastanın ambulansa konmaya çalışıldığı sırada morardığı ve nefes alamadığı için çırpındığı; ancak gelen ambulansta, solunum cihazı bulunmadığı kaydediliyor.

AİLESİNE ÖLÜM HABERİ VERİLDİ…

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne saat 18.00 sıralarında kaldırılan Fikri Orakcıoğlu’nun, saat 19.30’da ölüm haberi verildi.

Basit bir sivilce nedeniyle sapasağlam hastaneye giden ve ameliyata giren Orakçıoğlu’nun ölüm haberi, duyan herkesi tarifi imkansız bir acıya boğdu.

Sağlık Bakanlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmezken; sevenleri konunun soruşturulması ve gerekenin yapılmasını istiyor. (Evrensel Gazete)