İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bir kabulü sırasında Gönyeli’de yaşanan bomba paniği ve ülke genelindeki iç huzurun sağlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili BRT muhabirinin sorularını yanıtladı.

Akansoy,“ülkemizde iç huzurun, güvenliğin sağlanması tesisi ile igili rutin çalışmalar devam etmektedir. Başbakanlık’ta yapılan toplantılarda bir durum değerlendirmesi idi” dedi.

Bakan Akansoy, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile görüşmesinde iç güvenlik konusunda değerlendirme yaptıklarını da ifade etti.

Akansoy, Polis Genel Müdürü ile toplantıların, sosyal yaşamı etkileyecek olası gelişmeler varsa karşılıklı olarak değerlendirip gerekli önlemleri almak üzere yapıldığını” belirtti.

Asım Akansoy, 20 Mart’ta ülkede gerçekleştirilecek ve HDP Eş Başkanı’nın da katılma olasılığı olan Nevruz kutlamasına yönelik ne tür tedbir alındığına ilişkin bir soruya karşılık şunları söyledi.

Akansoy, “Nevruz bahar bayramıdır. İnsanların kutlayabileceği güzel bir gündür. Ülkemizde her yıl nevruz bayramı kutlanır. Biz de sosyal bir etkinlik olarak kutlanmasında en küçük bir sakınca görmemekteyiz. Sahip olduğumuz demokratik kültür ve toplum bilinci olası sıkıntılı yaklaşımları dışlamak için yeterlidir. Buna böyle inanıyorum. Ama devlette, hükümette eğer ihtiyaç duyarsa gerekli önlemi de alır” dedi.