Arzu Köprülü

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar “Kıbrıs Konusunda Son Gelişmeler” konusunda konuşma yaptı.

Ersin Tatar, Rumların KKTC’deki eski topraklarına inşaat yasağı koydurmak için girişimlerde bulunduğu duyumları aldıklarını belirterek bunun moratoryuma kadar gidilebilecek bir durum yaratabileceğini söyledi.

Müzakerelerin devam ettiği bu süreçte mülkiyet konusunun tazminat ve takas kriterlerinde çözülmesi gerektiğinin sürekli vurgulanmasının önemine değinen Tatar, kısa süre önce kopma noktasına gelen müzakerelerin yoğunlaştırılmış şekilde devam edeceğinin açıklandığını anımsatarak, görüşülenlerin ne olduğunu sordu.

Tatar, halka müzakerelerde gerçek niyetin ne olduğunun yüksek sesle dile getirilmesi konusunda çağrı yaparak, bir dizi vahim gelişe olduğunu ancak ‘halkın nasıl olsa çözüm olmayacak’ diye düşünerek tepki göstermediğini savundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın böyle bir hamle yapılıp yapılmadığını sorması gerektiğini belirten Tatar, bu gibi söylemlerin bile piyasaları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Güney’in milli geliriyle ilgili bilgiler veren Tatar, bu dengesizlikteki iki tarafın federal çatı altına nasıl buluşacağını bilemediğini, bu şartlarda Güney’in anlaşma istediğini iddia etmesinin de çok anlamsız olduğunu söyledi.