Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen motosiklet festivaline katılacak Kıbrıs Türk Riders Kulübü üyeleri, Erenköy Şehitliği'nden aldıkları toprağı Çanakkale'ye getirdi.

Motosiklet kulübünün başkanı Naci Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden motosikletleriyle birlikte 11 Mayıs'ta yola çıktıklarını söyledi.

Ekibin kendisi dahil 5 kişiden oluştuğunu, Çanakkale'ye gelmek için bin 200 kilometre yol katettiklerini aktaran Naci Kaya, "Bizim de Kıbrıs'ta bir Çanakkalemiz var. O da Erenköy Şehitliğimizdir. Erenköy Şehitliğimizden, buradaki festivale anlam katmak için izin alıp, askeri görevliler eşliğinde şehitlikten bir miktar toprak aldık. Girne üzerinden Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçip, Türk askeri birliğine ait bölge olan Erenköy Şehitliği'nden aldığımız toprağı buraya getirdik. Buradaki şehitliğimize bu şehitlerin toprağını serpeceğiz. Buraya getirdiğimiz toprağın aynı miktarını da Çanakkale'deki şehitliklerden alıp, Kıbrıs'taki Erenköy Şehitliği'ne serpeceğiz" dedi.

Sloganı, "1915'ten 2015'e 100'üncü Yılda Çanakkale'ye Sürüyoruz" olan motosiklet festivali, uluslararası katılımla bugün Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirilecek.