Girne’de Çatalköy Bölgesinde Hazreti Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası yakınlarında arazi içinde 1 bebek ve 4 fetüs kalıntısı bulunmasıyla yaşanan kürtaj krizi ülke genelinde şok etkisi yarattı.

Polis operasyon çerçevesinde Girne’de Ada Hospital isimli hastanede yasal olmayan yollardan hamileliklere son verildiğini tespit ederek hastanenin sahiplerinin de aralarında bulunduğu 4 doktor 2 hemşire 1 sekreter ve 1 güvenlik görevlisini dün tutuklamıştı

Polis, Zanlılardan Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez’in, fetusları gömmek suretiyle suçu örtme suçu işlediklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Ada HospitalÖzel hastanesinde, yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetuslarda ameliyatla gebeliğe son verme suçundan methaldar olan, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü, RasihaSerdaroğlu , Ayşegülİşbilir ve Tamer Okburan’a da 3’er gün tutukluluk verildi.

Polisin yanı sıra Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de soruşturma başlattı. Bakanlığa bağlı ekipler, olayın yaşandığı özel hastanede denetim yaptı. Sağlık Bakanlığı ise Ada Hospital’ı 3 ayı geçmemek kaydıyla geçici süre kapattı.Öte yandan olay Türkiye’de de yankı buldu. Bazı medya organları habere geniş yer verdi.

Kürtaj şebekesinin Türkiye’den hamileliği ilerlemiş kadınları Kıbrıs’a getirerek hamilelik evresine bakılmaksızın bunlara Ada hastanesinde yasadışı kürtaj uygulandığının belirlendiğini aktaran Türkiye Medyası, “soruşturma ilerledikçe şebekenin Türkiye bağlantılarının da ortaya çıkacağı ve tutuklamaların devam edeceği belirtiliyor” ifadelerine yer veriyor