Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyetini kabul etti, İş Sağlığı ve İşyeri Güvenliği Yasası’na ilişkin görüş alış-verişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Birlik Başkanı Filiz Besim, iş sağlığıyla ilgili çalışmaların 2014 yılından bu yana sürdüğünü ifade ederek, 25/2008 sayılı İş Sağlığı ve İşyeri Güvenliği Yasası’nda işyeri hekimliği maddesinin yer almasına karşın bu konuda adım atılmadığını savundu.

Taşocaklarıyla ilgili bir çalışma yapıldığını anımsatan Besim, 100’den fazla işçiye yapılan tarama sonucu akciğer hastalıkları tespit edildiğini ve bu kişilerin takiplerinin sürdüğünü söyledi.

saner-tabipler.jpg

İşyeri hekimliğinin kurumsallaşması gerektiğini de dile getiren Besim, tüm çalışmanın detaylarını Bakan Saner’e dosya halinde sundu.

Birlik Genel Sekreteri Minel Özen de, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner de, doktorların mevcut yasayla ilgili en önemli paydaşlardan biri olduğuna vurgu yaparak, iş sağlığının çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Saner, mevcut yasaya rağmen ülkede bunun uygulanmasının çok başında olunduğunu da ifade ederek, konuyla ilgili tüm alanların bir bütün olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

Bakanlığın bu konu hakkında duyarlı olduğunu söyleyen Saner, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin hazırladığı tüzük dosyasını inceleyerek, gerekeni yapacaklarını vurguladı. (BRTK)