Türkiye üniversitelerinde eğitim görmek isteyenlerin katılacağı 2016-2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu Türkiye’yle birlikte KKTC’de de yapılıyor. Sınava KKTC’den 1071 aday katılacak.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, bu hafta sonundan itibaren yapılmaya başlanacak 2016-2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili duyuru yayımladı.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 18-19-25 ve 26 Haziran tarihlerinde düzenlenecek LYS sınavlarına girecek adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

Buna göre, adaylar sınavlara girecekleri yer bilgisi ile sınava giriş belgesini başvuru yaptıkları LYS veya LYS’ler için ayrı ayrı TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden indirecekler.

Belge üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve adayın fotoğrafı
bulunacak.

Adaylardan, başvuru yaptıkları LYS sınavlarına girerken belgelerini yanlarında götürmeleri istendi.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi’nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu.

Sınav günü, sınav görevlilerinin; fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çekmeleri halinde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiği ifade edildi.
 
Adayların sınavdan bir saat önce sınav yerinde bulunmaları gerekiyor.

LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak.

KKTC’DEN 1071 ADAY KATILACAK

Öte yandan, 2016 LYS sınavlarına KKTC’de 1071 kişi katılacak. Sınava girecek 666 adayın KKTC; 405’inin ise Türkiye vatandaşı olduğu kaydedildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, LYS'ye 1 milyon 73 bin 18 adayın başvuru yaptığını açıklamıştı.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler,  2016 LYS sınavlarında adaylara başarılar diledi.