Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Orçun Kamalı, Ticaret Dairesi Şube Amiri Zehra Çağra ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hasan Y. Işık’tan oluşan heyet, Ankara’da düzenlenen “19. Tüketici Konseyi”ne katıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre TC Gümrük Ve Ticaret Bakanlığına bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tüketici Konseyi 25 Mayıs’ta yapıldı.

Konseyde açılış konuşması yapan Kamalı, “Tüketicileri Koruma Yasası” ve tüketici haklarına yönelik yasal çalışmaları anlatarak, çalışmaların “Bilinçli Tüketici Mutlu Tüketici” sloganı ile sürdürüldüğünü kaydetti. Kamalı ayrıca, Avrupa Birliği mevzuatına uyum kapsamında yapılan çalışmalarla, tüketici kredileri, haksız ticari uygulamalar gibi alanlarda da yasa çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kamalı, iki bakanlık arasındaki işbirliği ve iletişimin devam etmesi ve gündemde olan protokolün de en kısa sürede imzalanmasını istediğini ifade etti.