Din İşleri Başkanlığı, hacca gitmek isteyen vatandaşların yarından 31 Mart’a kadar ön kayıt yaptırması gerektiğini duyurdu.

Müracaatlarda KKTC vatandaşlığı ve daha önce hacca gitmemiş olmak şartının aranacağı, kontenjanın dolması durumunda asıl adayların kurayla belirleneceği açıklandı.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ön kayıtlar Mart boyunca Hac Ön Kayıt Müracaat Formu doldurularak Din İşleri Başkanlığı’na veya bölge temsilciliklerine yapabilecek.

GEREKLİ BELGELER

Din İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre ön kayıt için gereken belgeler şöyle:

“Pasaport; Pasaportun 18 ay geçerliliği ve çipli olması, vize için iki boş sayfası bulunması gerekiyor.

KKTC kimlik fotokopisi ve varsa Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi. Din İşleri Başkanlığı’ndan veya bölge temsilciliklerinden temin edilecek Müracaat Formu. Arka fon rengi beyaz olan 3 adet vesikalık fotoğraf. Fotoğrafların arkasına ad, soyadı ve kimlik numarası da yazılacak.”

DİĞER BELGELER

Öte yandan, hacca yalnız gidecek 45 yaşından küçük kadınlarla 18 yaşından küçük erkekler için TC Lefkoşa Büyükelçiliği noterinden alınacak muvafakatname ile taahhütname istenecek. Bu belge, Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndan vize almak için gerekli olacak.

45 yaşından küçük kadınlardan eşleriyle gidecek olanların evlenme cüzdanı fotokopisi istenecek. Eşi değil de birinci derece erkek akrabasıyla hacca gidecek olanlardan muvafakatname ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı talep edilecek.

İrtibat için 2253062 veya 2253063 numaralı telefonlardan Din İşleri Başkanlığı’na ya da 05488424010 numaralı telefondan Hac Sorumlusu Şaban Kavsar’a ulaşılabilecek.