Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mali Suçları Önleme Şube Amirliği görevli
polis memuru Mustafa İnce olayla ilgili bulguları aktardı. İnce, zanlının sahtekârlıkla mal temini suçuyla ilişkili olduğunu söyledi.

Mustafa İnce, Polise 3 Eylül tarihinde gelerek şikâyetçi olan Hollanda uyruklu Hendrika Catharina Buruggink, vermiş olduğu bilgide 2014 yılı Nisan ayı içerisinde, internet ortamında tanıştığı İtalyan asıllı Michael Rossi isimli şahsın kendisinin zamanla güvenini kazandığını, bu şahısla arkadaşlığını ilerlettiğini söyledi.

Şikâyetçinin söz konusu kişinin kendisine 1.810.360 TL’sinin olduğunu; İngiltere ve KKTC’de çeşitli işler yaptığını anlatarak, bu parayla ortak iş kurma teklifinde bulunduğunu anlattığını aktardı.

Rossi’nin, Buruggnink’e güvenini kazanmak için parayı Buruggnink’in ING bankasında bulunan hesabına havale yapabileceğini; ancak 1.810.360 TL’nin kullanılabilmesi için KKTC merkez
bankasına %5 oranında vergi yani 31 bin Euro vermesi gerektiğini bu meblağı ödeyebilmesi için
de kendisinden yardımcı olması talebinde bulunduğunu ifade etti.

Olayın akabinde şikâyetçinin 25 Nisan 2014 tarihinde - 4 Temmuz 2014 tarihleri arasında ve muhtelif tarihlerde Western Union vasıtası ile 21 bin 200 Euro parayı Michael Rossi’nin mail ile ile bildirdiği isimlere gönderdiğini, ancak Rossi’nin 1.810.360 TL’yi hesabına yatırmaması üzerine 30 Ağustos 2014 tarihinde kendisini görmek için KKTC’ye geldiğini ancak Rossi’yi bulamayınca polise şikâyetçi olduğunu söyledi.

Polis memuru İnce, başlatılan soruşturma neticesinde yapılan muhaceret incelemesinde Michael
Rossi isimli şahısın KKTC’ye hiç gelmediğinin tesit edildiğini bunun üzerine şikâyetçinin havale
yaptığı, aralarında zanlının da bulunduğu 4 isme ulaştığını belirtti. Tespit edilen şahısların 3’ünün verdiği ifadede bu paraları almalarını zanlının kendilerinden talep ettiğini, paraları alarak ona teslim ettiklerini ve zanlının da bu paralar içerisinden kendilerine bir miktar para verdiği beyanında bulunduklarını söyledi. Mustafa İnce meselenin soruşturmanın yeni başladığını Nijerya uyruklu zanlının serbest kalması halinde soruşturmanın sağlı yürütülmesine etki edebileceğini belirterek 3 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit meselenin salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu
kalmasına emir verdi.