Hacı adaylarını, Din İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Müşavirliği, Din Görevlileri Sendikası, Din Görevlileri Birliği yetkilileri ve yakınları yolcu etti.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, hacı adayları için Ercan Havalimanı’nda Din İşleri Başkanlığı’nca uğurlama töreni düzenlendi.

Törende, Din İşleri Başkanlığı Hac Sorumlusu Şaban Kavsara ve Din Hizmetleri Müşavirliği Görevlisi Yusuf Ünlü, hacı adaylarına hitaben kısa birer konuşma yaptı. Din Hizmetleri Müşavirliği Görevlisi Abdulkadir Kuru’nun okuduğu duanın ardından hacılar, İslam dininin beş temel ibadetinden biri olan Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandı.

Açıklamaya göre, Hacı adayları yakınlarından ayrılıyor olmanın hüznü ile Hac ibadetini yerine getirecek olmanın verdiği sevinci aynı anda yaşadılar. Bazı hacı adayları on yıla yakın süredir bu günü beklediğini belirtti ve “Rabbim herkese bu sevinci yaşamayı nasip etsin” diyerek duygularını dile getirdi.

67 kişiden oluşan ilk grubu bugün kutsal topraklara uğurlanan 114 hacı adayının 2. grubu 23 Eylül’de, 3. grubu ise 25 Eylül’de KKTC’den ayrılacak.