Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Asmaaltı ve Arasta esnafını ziyaret ederek, esnafın yeni yılını kutladı; bol kazançlar diledi.

Ziyaret esnasında Bakan Sucuoğlu’na Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu eşlik etti.

Bölge esnafına hayırlı işler dileyen Bakan Sucuoğlu, ziyareti esnasında esnafla sohbet ederek, 2016 yılı için, ekonomik açıdan daha güçlü ve istikrarlı bir yaşam temennisinde bulundu.

KKTC’den yapılan alış-verişler engelleniyor

Güney Kıbrıs Polisi’nin, KKTC’den alış veriş yapan turist ve Rum vatandaşlarına zorluklar çıkardığını söyleyen Arasta esnafı, bu durumdan ötürü çarşının iş yapamaz hale geldiğini söylediler.

En büyük sorununun bu engellemeler olduğunu dile getiren esnaf, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan yardım talebinde bulundu.

Ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Asmaaltı ve Arasta esnafı, sorunlarının en kısa sürede çözümlenmesi dileğinde bulundular.

Sucuoğlu: “Kumarcılar Hanı çok kısa sürede tamamlanacak”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, çarşı ziyaretinin ardından Kumarcılar Hanı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hanın kısa süre içerisinde tamamlanarak turizmin hizmetine açılacağını söyleyen Sucuoğlu, Kumarcılar Hanı’nın açılması ile bölgenin canlanacağını da belirtti.