Türkiye Bilişim Derneği’nin Turkcell’in ana sponsorluğunda Girne’de düzenlediği “Kamu Bilişim Platformu”nda Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yatırımlarının önemine de dikkat çekildi.

Türkiye Turkcell Kamu Satış Direktörü Murat Küçüközdemir, açılış konuşmasında işletmelerin ve kurumların, altyapı maliyetlerinden kurtulması ve daha efektif çözümler alabilmesi için Turkcell’in veri merkezlerine önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

“Turkcell'in toplam 30.000 m2 Veri Merkezi bulunmaktadır” diyen Murat Küçüközdemir, “KKTC'de de Kuzey Kıbrıs Turkcell'in yaptığı Veri Merkezi (Data Center) müşterilerimiz için önemli bir çekim alanı oluşturmaktadır” dedi.

Turkcell Kamu Satış Direktörü Murat Küçüközdemir açılış konuşmasında Turkcell'in "Gerçek Zamanlı İşletme" konseptini anlattı. Konuşma, Gerçek Zamanlı İşletme, Mobil İşletme, Gerçek Zamanlı Pazarlama ve Sıfır Altyapı başlıklarından oluştu. 

Turkcell’in 4,5G ihalesi ile en geniş spektrumu aldığından da bahseden Murat Küçüközdemir bu sayede 18 kat daha hızlı indirme, 9 kat daha hızlı yükleme ve ultra düşük tepki süresi ile gerek bireysel gerekse kurumsal müşterilerine çok farklı bir deneyim yaşatarak Turkcell’in liderliğini perçinleyeceğinden söz etti.

1_murat-kucukozdemir.jpg

Üst düzeyde katılım

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) bu yıl 17’ncisini düzenlediği “Kamu Bilişim Platformu” Acapulco Resort Otel Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

KKTC Ulaştırma Bakanlığı'nın daveti ile yapılan etkinliğe üst düzey protokol ve uzmanlar yoğun ilgi gösterdi.

Platformda, Türkiye Turkcell Kamu Satış Direktörü Murat Küçüközdemir’in açılış konuşması yanı sıra Türkiye Turkcell Kamu İş Geliştirme Müdürü Aykut Dalyan da bir oturum gerçekleştirdi.

Kamu Bilişim Platformu’nda “Türkiye’nin Bilgi Toplumu Üst Yapısı”, “e-Devlet Kapısı”, “e-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Düzenlemeler” ve “Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Güvenliği” konularında raporlar paylaşıldı.

Platformda ayrıca KKTC yetkililerinin de katıldığı “Siber Suçlar” konulu bir kapalı oturum da düzenlendi.

Platformun açılışında sırasıyla TBD Kamu-BİB Yürütme Kurulu Başkanı Selçuk Kavasoğlu, TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak, KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu; ayrıca Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Onur Koç, Türkiye Turkcell Kamu Satış Direktörü Murat Küçüközdemir, Turksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen ve Türkiye BTK Üyesi Hidayet Yıldız konuşmalar yaptı.

Toplantıda, DP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Avrupa Konseyi Parlamentosu Türkiye Delegasyon Başkanı ve Avrupa Konseyi Parlamentosu Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, RTÜK Üyesi Esat Çıplak, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcıları ile bilişim sektörü temsilcileri hazır bulundu.

kamu-bilism-platformu_turkcell-ekim-2015-(2).jpg

“Mobil Nesil”

“Kamu Bilişim Platformu”nda Turkcell Kamu İş Geliştirme Müdürü Aykut Dalyan’ın “2023 ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde Yenilikçi Yaklaşım” isimli oturumu “Mobil Nesil” tanımıyla öne çıktı.

1994'te doğan bir çocuğun günümüzde 21 yaşında, aslında Turkcell ile yaşıt olduğunu belirten Dalyan, on yıl sonra 31 yaşında olacağını, bu neslin "Mobil Nesil" olarak adlandırıldığını söyledi.

Mobil neslin, sahip olmak yerine erişmeyi öne çıkardığını vurgulayan Turkcell Kamu İş Geliştirme Müdürü Aykut Dalyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mobil Nesil, sahip olmak yerine erişmeyi, ürünü değil deneyimi; tek yönlü paylaşımı değil interaktiviteyi; yazılı değil görsel iletişimi; zaman zaman değil her zaman bağlı olup paylaşmayı; herkesin sahip olduğu değil ona özel olanı istiyor. Bu çerçeveden bakarak kamudaki tüm servis ve hizmetlerin yeniden yapılması gerekiyor. Mobil nesli yakalamak zorundayız.”

kamu-bilism-platformu_turkcell-ekim-2015-(3).jpg

kamu-bilism-platformu_turkcell-ekim-2015-(5).jpg