Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin “Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru” ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın “Kaplumbağaları Koruma Evi Projesi”ne destek verdi

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca: “Kuruluşumuzdan bugüne dünyanın en ileri teknolojilerini ülkemize kazandırmanın yanı sıra sürdürülebilir çevre bilinciyle de hareket ediyoruz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle iki önemli projesini açıkladı.
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin “Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru” ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın “Kaplumbağaları Koruma Evi Projesi”ne destek verdiklerini açıklayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Her iki proje de önümüzdeki süreçte ülkeye önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Sürdürülebilir çevre bilinciyle hareket ediyoruz” diyerek, bu alanda mücadele eden tüm kurum, kuruluş ve gönüllüleri de kutladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Kuruluşumuzdan bugüne dünyanın en ileri teknolojilerini ülkemize kazandırmanın yanı sıra sürdürülebilir çevre bilincini son derece önemsiyor, tüm yatırım planlamalarımızı bu bilinç üzerinden sürdürürken, bu yöndeki sosyal sorumluluk projelerine de destek oluyoruz” dedi.

2 önemli proje

Kuzey Kıbrıs Turkcell, biri KKTC Cumhuriyet Meclisi Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru, diğeri de Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın ‘Kaplumbağaları Koruma Evi Projesi’ne desteklerini duyurdu.
Her iki projeye yönelik açılışların bu yıl içerisinde yapılacağı belirtildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ülkedeki ağaçlandırma faaliyetlerinden sahil temizliğine, kaplumbağaların korunmasından yeşil enerjiye kadar pek çok alanda istikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre konusu en önemli sosyal sorumluluk alanlarımızın arasında geliyor. Her yıl bu alanda artık gelenekselleşen faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kaplumbağalarımız için Akdeniz'in en önemli yumurtlama sahillerinden olan, Alagadi, Akdeniz ve Karpaz’daki sahillerimizde her yıl temizlik yapıyor, yeni doğan kaplumbağaların güvenle denizle buluşmasını sağlıyoruz. Çevre konusundaki çalışmalarımızın amacı, tüm insanlığın ve ülkenin değerlerine sahip çıkmak, farkındalık yaratmak ve bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.”
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın “Kaplumbağaları Koruma Evi Projesi”ne hiç tereddüt etmeden tam destek vermeyi kabul ettiklerini belirten Karaatmaca, Erenköy - Dipkarpaz yolu üzerindeki Ronans Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde inşa edilen “Kaplumbağa Koruma Evi Merkezi”nin açılışını heyecanla beklediklerini söyledi.
Kaplumbağa Koruma Evi projesi, deniz kaplumbağalarının üreme kumsallarında ayrıntılı bilimsel çalışmalar yapılması, yaralı deniz kaplumbağalarının tedavi edilmesi ve doğal yaşam alanlarına geri döndürülmesi gibi hedefler içeriyor.

70 bin fidan

Çevre Bakanlığı’nın da katılımlarıyla yıllardır fidan dikim etkinlikleri düzenlediklerini belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “En son diktiğimiz fidanlarla birlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell ülkemizde birçok ormanlık alan yaratmış, 70 bine yakın ağacı da doğamıza kazandırmıştır” dedi.
Tüm ada genelinde yapılan “Let’s do it” etkinliğine de özel sektördeki en yüksek katılımı sağladıklarını anlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Yaklaşık 200 çalışanımız ile tek yürek olarak bu büyük temizlik kampanyasına katkı koyduk, hep birlikte başardık” şeklinde konuştu.
Aybars Karaatmaca, KKTC Cumhuriyet Meclisi Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkuru için de 6 km’lik bir alanda yapılan düzenlemenin, ülkedeki önemli bir eksikliği gidereceğini sözlerine ekledi.

Yenilenebilir Enerji Planı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yatırım planlarından bir tanesinin de yenilenebilir enerji olduğunu söyledi. Karaatmaca, ülkemizde elektriğin akaryakıt ile karşılandığını, ülke kaynaklarının büyük bir kısmının elektrik tüketimine ayrılmakta olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu anlamda gerekli ortamın sağlanması durumunda yenilenebilir enerjiye yapacağı yatırımla kendi ihtiyacı olan elektrik tüketimini karşılamayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.