Saat 14:00’te Atatürk Anıtı önünde yer alan törende, protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, şiirler okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı GKK Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Yüzbaşı Hasan Doğan gerçekleştirdi.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Törene, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Merkez Komutanı Topçu Kıdemli Albay Kenan Yaldız, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) 3’üncü Piyade Alay Komutanı Topçu Albay Nejmettin Ateş, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar,  bazı milletvekili, siyasi parti, kurum kuruluş, dernek, okul, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

KTBK Bölge Bando Komutanlığı tören öncesinde Atatürk Anıtı önünde konser verirken, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’nın akrotim gösterisi ise olumsuz hava şartları nedeniyle yarına ertelendi.

Türk Yıldızları gösterisini yarın saat 15:30’da gerçekleştirecek.

DOĞAN “CUMHURİYET’İN 31’İNCİ YILDÖNÜMÜNÜ ONUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

GKK Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Yüzbaşı Hasan Doğan yaptığı konuşmada, bugün Kıbrıs Türk halkının en kutsal hazinesi, milli varlık ve benliğinin simgesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümünün gurur ve coşkuyla kutlandığını söyledi.

“KKTC; Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye ile omuz omuza, zulüm ve haksızlığa karşı verilmiş özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığıdır” diyen Yüzbaşı Doğan, Kıbrıs Türk halkının bugün kendi egemen devleti sınırları içinde özgürce yaşadığını vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının çeşitli iç ve dış problemleri bünyesinde barındıran zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Deniz Yüzbaşı Doğan; “karşı karşıya kaldığımız problemleri içinden çıkılamaz ve çözümsüz olarak gördüğümüz anda, 1963 - 74 yılları arasındaki zor yılları bir kez daha hatırlamamızda, o günkü hal ve şartlarla günümüzdekileri karşılaştırmamızda ve ulaşılan başarının gücünü keşfetmemizde büyük fayda vardır. Kuşkusuz bu düşünce bizlere güven ve cesaret verecektir” dedi.

Özgürlük meşalesi etrafında birleşmiş Kıbrıs Türk halkının cumhuriyetini çok daha ileriye götüreceğine inanç belirten Yüzbaşı Doğan,“Milli egemenliğe dayanan cumhuriyeti, başta Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri, Güvenlik Kuvvetleri, kurum ve kuruluşların desteğiyle yaşatma ve geliştirme konusundaki kararlılığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Coşkuyla kutlanan bu günde başta Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, ebediyete intikal etmiş kahraman aziz şehitler, sizler; asla ödün vermeyeceğimiz; vatan, millet, bayrak uğruna canınızı seve seve feda ettiniz, rahat uyuyunuz. Biliniz ki, dünya var oldukça KKTC dimdik ayakta kalacaktır” diyerek konuşmasına son verdi.

1416059729.jpg

1416059730.jpg

1416059748.jpg