KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İskele’deki Atatürk Anıtı önü ve İskele Ecevit Meydanı’nda tören düzenlendi.

Etkinliklere, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan ve İskele Polis Müdürü Şengül Kadı da katıldı.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Anıtı önündeki törende sırasıyla  protokol sırasına göre anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

RESMİ GEÇİT TÖRENİ ECEVİT MEYDANI’NDA

İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen törende İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak tören birliği ve halkın bayramını kutladı.

MUSAOĞULLARI: “BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GARANTÖRLÜĞÜNE SAHİBİZ”

İskele Kaymakamı Musaoğulları törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum ve Yunan Cuntasının adada yaptıklarının unutulmaması gerektiğini, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla devam eden müzakerelerde de Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk’nün onurlu, aynı zamanda barışçıl bir millet olduğunu kaydeden Musaoğulları, “Bu ülkede eşit iki halkız, bu ülkede en az Kıbrıs Rum halkı kadar da hak sahibiyiz, devlet sahibiyiz, bayrak sahibiyiz. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğüne sahibiz”  dedi.

ÖZÜAK

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Ali Özüak ise yaptığı konuşmada, “Bu Cumhuriyet, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye ile omuz omuza, zulüm ve haksızlığa karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin en kıymetli karşılığıdır” dedi.

Özüak, Mutlu Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlığına kavuşurken, Kıbrıs’a da barış, huzur ve istikrar geldiğini kaydetti.

ŞİİRLER

Konuşmaların ardından Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Ebru Gümüşpala ‘Cumhuriyet’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Nilgün Esin Çıtak ‘Cumhuriyet’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Cansu Sakallı da ‘Cumhuriyet Bayramı’ isimli şiirler okudu.

Törende; İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin gösterileri de yer aldı. Tören,  resmi geçit ve İskele Belediyesi tarafından düzenlenen İskele Belediye Gazinosu’ndaki kutlama kokteyli ile son buldu.