KKTC'nin Azerbaycan Temsilcisi Sadettin Topukçu'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, Askeri Ataşe Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, milletvekilleri, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resmi temaslar için Bakü'de bulunan TC Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da resepsiyonda onur konuğu olarak yer aldı.

Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Topukçu, Kıbrıs Türklerinin 1950'li yıllardan itibaren büyük varoluş mücadelesine girdiğini, bu mücadelenin diğer yıllar da devam ettiğini, 1974'de ise anavatan Türkiye'nin de yardımlarıyla özgürlüğün kazanıldığını söyledi.

KKTC'nin bugün kendine güveni olan ve gıpta edilecek demokratik bir devlet yapısına sahip olduğunu belirten Topukçu, "Sorunlarımız var. Önümüze çıkan engelleri ne pahasına olursa olsun aşmaya kararlıyız. Daha önceki mücadelemiz bize bu gücü veriyor. Anavatan Türkiye'nin desteğiyle bugünlere geldik. Azerbaycan halkının da her zaman kalben bizimle olduğunu biliyoruz" dedi.

Yukarı Karabağ sorunundan bahseden ve bu konunun en kısa zamanda Azerbaycan'ın lehine çözülmesini ümit ettiğini ifade eden Topukçu, birlik ve beraberlik içerisinde çok şeyler yapılabileceğini vurguladı.

Resepsiyon, Türk mutfağından çeşitli tatların ikram edilmesiyle devam etti.