KKTC Doha Temsilcisi Aytuğ Fazıl Plümer ve eşi Serpil Plümer, KKTC’nin 32’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle W Doha Hotel’de resepsiyon verdi.

KKTC Doha Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre resepsiyona, TC Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok ve eşinin yanı sıra Doha’daki yabancı büyükelçiliklerden de çok sayıda elçi ve diplomat katıldı. Resepsiyonda bazı Katarlı yetkililer, Türk ve Katarlı iş adamları da hazır bulundu.

KKTC Doha Temsilcisi Aytuğ Plümer, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Katar devletinin KKTC’nin haklı davasına verdiği desteğe teşekkür ederek, son yıllarda Katar ile ticaret ve turizm alanlarında gelişen ilişkilere dikkat çekti.

KKTC Dışişleri Bakanı’nın Şubat/Mart aylarında Katar’a yaptığı resmi ziyaretin tarihi önemine vurgu yapan Plümer, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gıda güvenliği ve su konularında ortak iş birliği imkanları mevcut olduğuna işaret eden Plümer, Türkiye’den boruyla su getirme projesinin tamamlanması ve suyun barajlara akmaya başlamasıyla iş birliği alanlarının daha da genişleyeceğini belirtti.

Plümer, eğitim sektörüne çok büyük önem atfeden Katar devletiyle, Doğu Akdeniz’de bir eğitim adası haline gelen KKTC arasında bu alandaki ilişkilerin gelişmesinin önemine vurgu yaptı. Temsilci Plümer, Katarlı iş adamlarını KKTC’ye yatırım yapmaya davet etti.

Adada iki taraf arasında devam eden müzakerelerde gelinen aşamaya da değinen Plümer, Kıbrıs Türk tarafının sürecin başarıya ulaşmasını arzuladığını vurguladı.