KKTC Roma Temsilcisi Oktay Öztürk'ün, İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale yakınlarındaki Silahlı Kuvvetlere ait sosyal tesislerde düzenlediği resepsiyona, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Celal Doğan, KKTC vatandaşı eski İtalyan Senatör Paolo Pietro Amato, eski İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, çok sayıda İtalyan askeri yetkili, İtalya'da görevli Türkler, Azerbaycan Roma Büyükelçiliğinden yetkililer ve yine bu ülkedeki İtalyan KKTC dostları katıldı.

Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinin ikram edildiği resepsiyonda bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak ilk kez üzerinde KKTC Bayrağı, KKTC Devlet Arması ve 32. Yıl yazısı bulunan pasta kesildi.

KKTC Roma Temsilcisi Öztürk, resepsiyonlarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ulusal bayramı coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Bu arada, resepsiyonda KKTC Lefkoşa Lions Kulübü ile kardeş kulüp anlaşması yapan Roma Ara Pacis Lions Kulübü'nün yetkilileri, bu anlaşmanın plaketini KKTC Roma Temsilcisi Öztürk'e verdi.