Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ,  “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı”na katılmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yusuf Avan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Taçoy kabulde yaptığı konuşmada, “Yarın gerçekleştirilecek ve belkide KKTC’de ilk kez yapılacak trafik çalıştayı ile 2015 yılının trafik  farkındalığının sağlanmasında öncülüğünü yapacak heyetin tecrübelerini paylaşması bizler için çok anlamlıdır” dedi.

Bu yıl daha iyiye gidilebilmesi ve trafikte kazalarının azaltılabilmesi için neler yapılacağının birlikte çalışılarak ortaya konacağını belirten Taçoy, tecrübe ve deneyimlerini paylaşacak olan heyete teşekkür ederek, yarın ve yıl içerisinde yapılacak faaliyetlerde işbirliğinin devam etmesini temenni etti.

AVAN

Avan da, trafiğin hem dünya hem de KKTC’nin en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyadaki trafik kazaları incelendiğinde şuana kadar trafik kazalarında ölenlerin sayısı dünya savaşlarında ölenlerin sayısından daha fazladır” dedi.

Kayıpların önlenmesi için yapılacak çalıştayın çok önemli olduğunu vurgulayan Avan, çalıştaya katılmak ve KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Görüşmenin sonundaTürkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yusuf Avan Bakan Taçoy’a hediye takdim etti.